FAQ PROPUD
FRÅGOR OM INNEHÅLL OCH SÖTNINGSMEDEL
VAD GÄLLER FÖR ASPARTAM?

Europeiska livsmedelsverket (EFSA) har godkänt aspartam efter en omfattande studie.
Aspartam är kalorifritt
Uppskattas av många diabetiker eftersom det inte påverkar blodsockret.
Ett bra alternativ till sockersötade drycker för de som vill gå ner i vikt och som arbetar för att införa en varaktig förändring i sin kost och livsstil.
Aspartam är sammansatt av två aminosyror, asparaginsyra och fenylalanin, vilka är viktiga byggstenar för många proteiner som finns naturligt i proteinrika livsmedel som ägg, kött och nötter.
När aspartam bryts ner i kroppen omvandlas det till asparaginsyra, fenylalanin och metanol.

HUR FUNGERAR SÖTNINGEN AV ERA PRODUKTER?

Vi använder Steviolglykosider från Stevia, Aspartam och Acesulfam K, som alla är kalorisnåla sötningsmedel som är 200 gånger (steviolglykosider upp till 300 gånger) sötare än vanligt socker.
Eftersom det är såpass mycket sötare än vanligt socker så räcker det att man endast använder minimala mängder.
Steviolglykosider från Stevia, Aspartam och Acesulfam K används i flera av våra produkter.

HUR ÄR PRODUKTEN LAKTOSFRI?

Laktasenzymet som tillsätts i processen spjälkar upp laktosen i formerna galaktos och glukos för att även laktosintoleranta personer ska kunna njuta av våra produkter.

PRODUKT FRÅGOR
VAR HITTAR JAG PROPUD?

Hos de flesta matkedjor samt hos servicehandeln och vissa återförsäljare online. Fråga gärna efter ProPud på din lokala butik!

ÄR DET SVENSKA RÅVAROR I PROPUD?

Nej våra produkter tillverkas dels i Tyskland och Östterike och mjölken är då därifrån också.

ÄR PROPUD produkter MJÖLKFRIa?

Mjölkallergiker kan inte äta ProPud eftersom produkterna är mjölkbaserade.

är propud's produkter glutenfria?

ProPud's milkshakes, mousse och puddingar är glutenfria men ProPud's bars kan innehålla gluten eller spår av gluten beroende på vilken bar det gäller. Läs alltid på innehållsförteckningen innan förtäring.

HUR LÄNGE KLARAR SIG EN ÖPPNAD PROPUD PRODUKT?

En öppnad ProPud produkt klarar sig några dagar i kylskåpsförvaring. När produkten är öppnad finns risken att bakterier kommer in och ska därför förvaras försluten i kylskåpet.

VAD är huvudingridiensen i propud?

Mjölk.